thema overzicht

Thema overzicht

Lees meer over onze thema's

Via deze pagina delen wij graag onze kennis met jou. Hier tref je een overzicht aan van onze thema's. Onderaan deze pagina kun je jezelf aanmelden voor de thema's die je interessant vindt.

Thema Management en BI

Vrijwel alle artikelen en white papers over BI hebben een ICT-technische invalshoek. Komt het omdat veranderingen in BI-tools elkaar in hoog tempo opvolgen? ICT door BI-gebruikers als een black box wordt gezien? Het is tijd om vanuit een bedrijfskundig perspectief naar BI te kijken. BI is immers bedoeld om managers te helpen in hun besluitvormingsproces. Vanuit onze rol als gids in de BI-wereld, willen we je graag helpen door kennis te delen en te bespreken. Een deel van onze kennis, namelijk dat met betrekking tot de bestuurlijke, procesmatige en organisatorische kanten van Business Intelligence, is te vinden onder het thema "Management & BI".

Thema BI en Architectuur

In de mêlee van BI-behoeften en BI-tools is het soms lastig om een goede doel-oplossing te beschrijven en een vaste koers daarnaartoe uit te zetten en vast te houden. Architectuur is onmisbaar voor een robuuste, toekomstvaste BI-omgeving. In dit thema bespreken we allerlei wetenswaardigheden rond architectuur voor BI-omgevingen. Variërend van bedrijfsarchitectuur tot infrastructuur.  Vanuit onze rol als onafhankelijke gids in de BI-wereld, delen en bespreken wij onze kennis over BI en Architectuur graag met je. Het thema "BI & Architectuur" gaat in op de eisen, de overwegingen en bijbehorende argumenten die aan moderne BI-omgevingen gesteld worden en behandelt deze aan de hand van regelmatig verschijnende (blog)artikelen en whitepapers in onze knowledge base.

Thema BI en Techniek

Business Intelligence en zeker ook de technische hulpmiddelen daarbij, bevinden zich in een stroomversnelling. Sommige toolleveranciers brengen in snel tempo nieuwe functionaliteit uit, terwijl andere zich eerst proberen te consolideren in een breder perspectief. Termen als Self-service BI, Big Data, Social Media, Mobile BI en real-time BI vliegen je om de oren.

Onze ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van praktische BI-oplossingen en onze contacten met diverse toolleveranciers geven ons inzicht in de mogelijke technische middelen voor het ondersteunen van de BI oplossing. Vanuit onze rol als onafhankelijke gids in de BI-wereld,  helpen we je graag door kennis te delen en te bespreken. Onze kennis met betrekking tot de technologische kanten van Business Intelligence, is te vinden onder het thema "BI & Techniek".

Thema BI Tooltips

Door onze jarenlange ervaring kennen wij de (on)mogelijkheden van een behoorlijk aantal BI Tools.

Door de veelvuldige contacten met BI-toolleveranciers en het gebruik van BI-tools hebben wij inzicht in de (on)mogelijkheden van deze BI-tools. Voor onze klanten heeft dit als voordeel dat we de do's en don'ts bij het ontwikkelen van BI-systemen weten.

Onder het thema "BI Tooltips" kun je handige tips en tricks vinden, die je helpen bij het bouwen en ontwerpen van BI-systemen.

Klant quote (BI-consultancy)

“Door het inzicht dat Fourpoints ons kon bieden, hebben wij ons productieproces nog verder kunnen stroomlijnen...”
Lees meer
fourpoints events

Events

Onze keuze,
onze aanraders
Bekijk events