BI kennisbank.jpg

Vergroot je kennis over BI

White papers

 

White papers

 

Meten aan de inrichtingsaspecten van een BI-omgeving

Deze white paper is onderdeel van de BI-Scan serie, die gaat over de verschillende aspecten die horen bij de diagnose van een BI-omgeving. De onderzoeksvraag hierbij is: “In welke mate voldoet de BI-omgeving aan de ondersteuningsbehoefte van de managers”. In deze white paper gaan we de verschillende inrichtingsaspecten van een BI-omgeving nader toelichten. De inrichtingsaspecten hebben we nodig om een BI-omgeving meetbaar te maken en om aan te geven welke aspecten eventueel in een BI-omgeving missen en toch nodig zijn in het licht van de behoefte van de managers.

Download hier het whitepaper

Archetypes: Architectuur voor een BI-omgeving
Deze white paper is onderdeel van de BI-Scan serie, die gaat over de verschillende aspecten die horen bij de diagnose van een BI-omgeving. De onderzoeksvraag hierbij is: “In welke mate voldoet de BI-omgeving aan de ondersteuningsbehoefte van de managers”. In deze white paper duiken we in de typische architecturen die veel voorkomen in de praktijk. Deze hebben we kortweg “BI-Archetypes” gedoopt. De archetypes gebruiken we om er de ondersteuningsbehoefte van de managers vanuit een BI-omgeving aan te kunnen relateren.

Download het white paper
 

 

 
 
 

 

 

 

 

Business Intelligence ISO 20022

Steeds vaker moeten bedrijven gegevens uitwisselen met andere partijen. Een gemeenschappelijke taal is hierbij zeer bruikbaar. Zo ook met ISO 20022 voor financiële transacties. Ook al verschillen de betaalsystemen over de wereld, geld- en waarde-stromen moeten toch snel en vooral correct blijven lopen. Deze afspraken vormen een semantiek die ook gebruikt kan worden in business intelligence oplossingen. In de whitepaper iets meer over FourPoints' ervaringen hierover.

Download hier het whitepaper

 
 

Klant quote (BI-consultancy)

FourPoints was écht geïnteresseerd in onze manier van werken. Hoe wij zaken aanpakken, in plaats van ons vertellen hoe we iets zouden moeten doen.
Lees meer

Events

Onze keuze,
onze aanraders
Bekijk events