foto 44-1.png

Jouw BI oplossing in de cloud

Managed Service

'BI as a service’ bij FourPoints

'BI as a service’, ook wel genoemd ‘Cloud BI’ of ‘BI in the Cloud’, is een combinatie van Cloud Computing (IT-infrastructuur in de cloud) aangevuld met een Business Intelligence omgeving die als managed service, professioneel wordt aangeboden.

Het Cloud BI platform van FourPoints houdt in dat jouw eigen BI-oplossing met behulp van Microsoft SQL server, TimeXtender en Qliksense gebouwd wordt, waarna je de volledige beschikking hebt over  de dashboards en op de datasets ook zelf nieuwe dashboards kan maken. Feitelijk is het jouw eigen, volledig verzorgde BI-omgeving met je eigen data en je eigen management-dashboards, maar dan off-premise, ergens in de cloud waar je je geen zorgen over hoeft te maken.

Voor meer informatie of een sessie waarin we met u kunnen bespreken wat onze Cloud BI oplossing voor u kan doen, neem contact met ons op.

Neem contact met ons op !

Wil je meer weten over BI as a Service? Download dan het ebook.  

Ebook Cloud Business Intelligence 'Cloud BI - Placebo of Panacee?'

 

Voordelen van een Cloud BI Oplossing

Operationele kosten versus investeringen

Cloud BI is gekoppeld aan een abonnement. Afhankelijk van jouw wensen kan je voor een vast maandelijks tarief jouw BI platform laten beheren. Je betaalt alleen voor wat je nodig hebt c.q. gebruikt. De investering om de BI-omgeving op te zetten, kun je eventueel afschrijven over één of twee jaar. Met Cloud BI kun je een kapitaalsinvestering (CapEx) omzetten naar periodieke kosten (OpEx).

Time-to-value

Doordat er geen hardware en software geïnstalleerd hoeft te worden kan je sneller van de BI-oplossing gebruik maken. Door de snelle implementatie in de Cloud en het reeds professioneel getrainde beheer vallen de aanloopkosten lager uit ten opzichte van de traditionele BI-oplossingen.

Ongeacht locatie en tijdstip, altijd de juiste gegevens binnen handbereik

Met Cloud BI heb je altijd de beschikking over jouw gebruikersportaal dat toegang geeft tot jouw eigen Cloud BI omgeving. Deze omgeving staat voor je klaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag, en allemaal te benaderen via Internet, via uiteenlopende gebruiker-platforms (PC, laptops, tablets en smartphones etc.).

Een innovatief BI platform dat met je mee verandert

Een succesvolle informatievoorziening zal aan verandering onderhevig zijn. Wil je een extra rap­port, wil je gegevens uit externe bronnen toevoegen, verandert er iets in de verwerking of komt er een nieuwe groep gebruikers bij? Een professionele Cloud BI oplossing is voorbereid op zulke veranderingen. Als bijvoorbeeld in drukke periodes extra toegang tot de Cloud BI nodig is, kan tijdelijk het aantal licenties worden verhoogd. Heb je ze niet meer nodig, dan lever je ze gewoon weer in. Door de multi-tenant architectuur kan jouw Cloud BI omgeving met je mee veranderen (up- en downsizen).

Een up-to-date BI-oplossing die snel en gemakkelijk wijzigingen doorvoert

Aangezien de leverancier van Cloud BI verantwoordelijk is voor alle beheer, worden updates en upgrades tijdig aangebracht. Je hoeft daar dus zelf geen zorgen over te maken. Met Cloud BI heb je dus altijd de beschikking over de meest recente versie van de verschillende BI-componenten. Ook jouw specifieke toepassing van die BI-componenten wordt gecontroleerd en eventueel aangepast om op de nieuwe BI-component versies optimaal te functioneren.

 

Dit zeggen onze klanten:

“Door een pilot tijdens het adviestraject, hebben we opkomende problemen direct aangepakt. Op deze manier hebben we snel sprongen gemaakt met onze BI omgeving.”

Lees meer

Events

Onze keuze,
onze aanraders
Bekijk events