Better Decisions
For Better Life

Trotse partner van Microsoft

Veel bedrijven maken al gebruik van Microsoftoplossingen in hun IT-landschap. Wanneer je eerste stappen wil maken in business intelligence en analytics, is het een logische stap om hierin ook te kiezen voor Microsoftsoftware, zoals PowerBI. De intregratie is hiermee gemakkelijker, omdat een simpele versie bijvoorbeeld al in Office 365 zit en je security op orde is. We werken samen met Microsoft om jou hierin te kunnen ondersteunen. Of het nou gaat om datawarehousing, visualisaties of managementinformatie on premise of in de cloud, op deze pagina lees je meer over de verschillende oplossingen van Microsoft waarbij wij je kunnen helpen.

 

PowerBI als krachtige visualisatietool

Op het moment dat je betere inzichten uit je gegevens wil halen, ligt de oplossing vaak in het maken van goede visualisaties. Die helpen om ingewikkelde gegevens om te zetten in concrete afbeeldingen. Hoewel de keuze voor visualisatietools oneindig is, is PowerBI (PBI) een krachtig platform om mee te starten.

Dit zit ‘m in meerdere dingen, zoals het feit dat PBI al lang op de markt is, en ook snel wordt doorontwikkeld. Wanneer je PBI opzet voor je bedrijf, mag je ervanuit gaan dat je een betrouwbare en up-to-date tool in huis haalt. Dit wordt ook ondersteund door Gartner, waarbij het gebruiksgemak van de software ook als voordeel benoemd wordt.

Andere voordelen voor de keuze van PowerBI voor je bedrijf zijn:

  • Je hebt de mogelijkheid om klein te beginnen, zowel qua kosten als qua type project.
  • Worden de vraagstukken toch complexer? Dan groeit de tool met je mee. Hoewel je dan moet gaan denken aan een datawarehouse, kun je de uiteindelijke visualisaties nog steeds in de tool doen.
  • Je hebt de mogelijkheid om te leren as you go, zonder hoge kosten of grote tijdsinverstering.
Microsoft Azure Cloud oplossing

Azure als partner voor je visualisaties

Wanneer je start met PowerBI, datamanagement of een dataomgeving en klein wil starten, is Azure een perfecte oplossing. Azure is de cloudoplossing van Microsoft en positioneert zichzelf als hybride oplossing voor naadloze activiteiten tussen de cloud, on premise en aan de rand. Daarnaast maak je gebruik van de veilige Microsoftomgeving, waardoor je problemen rondom beveiliging aan de voorkant wegneemt.

Een nieuwe omgeving opzetten doe je normaal gesproken via de OTAP-methodiek (ontwikkel, test, acceptatie, productie), maar veel bedrijven zijn hier niet continu mee bezig. Wanneer je doorlopend moet betalen voor je omgevingen, lopen de kosten snel op. Aangezien het Azure platform werkt volgens het pay as you go-model, kun je zorgen dat je de investering laag houdt. Je hoeft dus geen groot bedrijf te zijn om te starten met deze oplossing. Wel een groot bedrijf? Dan kun je met Azure klein starten, en snel opschalen.

Het belangrijkste om in je achterhoofd te houden bij het werken met de Azure omgeving, is dat een goede inrichting essentieel is. Is dit niet het geval? Dan lopen de kosten in veel gevallen snel op.

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken

Daarom ga je aan de slag met Microsoft voor BI & Analytics

Wil je aan de slag met BI & Analytics, dan bieden de Microsoftoplossingen Azure en PowerBI een kans om klein te starten. Je bent flexibel om eraan te werken wanneer jij er tijd voor hebt (en betaalt dus ook alleen dan, mits je het goed inricht). Ben je bekend met andere Micorsoftoplossingen, zoals Office 365? Dan merk je ook hoe gebruiksvriendelijk de software is, omdat het op een soortgelijke manier is opgebouwd. 

Op Azure kun je allerlei bedrijfsbronnen ontsluiten om vervolgens analyses op te draaien. Je bouwt de dashboards vervolgens op PowerBI en krijgt hiermee de managementinformatie die je nodig hebt.

Samenwerken met een Microsoft Partner

Bij FourPoints werkt een gedreven en enthousiast team professionals dat er ontzettend veel kennis van heeft. We houden onze kennis bij en zorgen ervoor dat je altijd we jou ook de nodige kennis bijbrengen, als je zelf verder aan de slag wilt.

Meer over FourPoints >

"Doordat we de laatste jaren flink gegroeid zijn, ontstond de behoefte aan stuurinformatie. Dankzij FourPoints hebben we deze inzichten, waardoor we betere bedrijfsbeslissingen kunnen maken."

LEES MEER

PowerBI testen?

Dat kan, gratis! Via de link hieronder maak kun je snel aan de slag met selfserviceanalytics.

Download hier de testomgeving >