Better Decisions
For Better Life

Betere beslissingen, voor een betere gemeente

Wie denkt dat werken bij de (semi-)overheid of gemeente saai is, heeft het mis. En dat weet jij als geen ander. Met de toenemende eisen vanuit burgers, veranderende regels en nieuwe wetten, verandert het gemeentelijke landschap voortdurend. Daar horen ook technologische ontwikkelingen bij. Als IT-manager heb je overzicht nodig van welke gegevens verzameld worden en in welke formaten, en moet je ervoor zorgen dat deze voldoen aan privacywetgeving, maar ook gebruikt kunnen worden voor bijvoorbeeld de energietransitie of de omgevingswet.

 

Fourpoints voor gemeentes en (semi-)overheid

Wanneer je verantwoordelijk bent voor datastromen binnen de gemeente of de (semi-)overheid, is het belangrijk om duidelijk in beeld te hebben waar gegevens verzameld worden en wat je ermee kan. Daarnaast is het belangrijk om te kunnen sturen op basis van de gegevens. Daarvoor moeten de verschillende bronnen met elkaar kunnen praten (applicatie integratie) en moeten er uiteindelijk dashboards komen waarop de KPI's zichtbaar zijn (business intelligence). Dit hele proces heeft nogal wat voeten in de aarde. Een blik van buitenaf kan je hierbij verder helpen. Dankzij onze ervaring bij (semi-)overheden weten we waar je het over hebt, brengen we het project in beeld en zorgen we dat je uiteindelijk zonder ons weer verder kunt. 

Hiermee kunnen we je helpen

Magnifying Glass Icon

BI & Analytics

Met behulp van BI en analytics zorgen we ervoor dat je inzichten haalt uit jouw data. We bouwen slimme dashboards en draaien de benodigde rapportages voor je uit. Dat scheelt jou extra handelingen, je verkleint de kans op fouten én bespaart tijd.

Cloud Icon

Applicatie integratie

Een fusie, overname of zelf met je applicaties naar de cloud? Hoe zorg je ervoor dat je gegevens in die applicatie vastlegt, gedeeld kunnen worden met andere applicaties of met je klanten of leveranciers? Wij denken met je mee.

Data Migration Icon

Datamigratie

Compleet over van oude naar nieuwe systemen? Van on-premise naar de cloud en de legacy data moet mee? Dat kan met datamigratie. We brengen in kaart welke stappen er genomen moeten worden en helpen je naar de nieuwe situatie.

horst aan de maas

Deze gemeenten gingen je voor

Dat we snappen waar gemeentes het over hebben, is niet uit de lucht gegrepen. Zo werkten we bijvoorbeeld samen met de gemeente Haarlem, Den Haag en Horst aan de Maas. Bij die laatste hielpen we voornamelijk met het in kaart brengen van de datastromen. We stelden een architectuur op en zorgden dat de randvoorwaarden voor een goed IT-landschap in kaart werden gebracht. 

Benieuwd?

Lees hier het hele verhaal