Better Decisions
For Better Life

IT als randvoorwaarde in het mkb

Eigenlijk kun je in het mkb niet meer onder IT uit, ongeacht je product of dienst. Je bewaart klantgegevens in een CRM, maakt gebruik van een ERP systeem, regelt je boekhouding digitaal en hebt natuurlijk een website waarop van alles gebeurt. In het ideale geval staat dit niet allemaal los van elkaar, maar is het gekoppeld en heb je één kloppend overzicht. Ook je klanten verwachten dat deze gegevens op elkaar zijn afgestemd. Een grotendeels digitaal aankoopproces is nu de status quo, in plaats van de uitzondering. Als mkb-directeur of IT-manager is het niet eenvoudig om dit - met een beperkte budget - voor elkaar te krijgen. En wat krijgt eigenlijk voorrang?

 

Grip op de dagelijkse processen

Hoewel bovenstaande situatieschets vooral klinkt als iets dat veel werk is, zien wij het juist als een mooie uitdaging. Kies je ervoor om je IT-processen beter op elkaar af te stemmen, dan heeft namelijk niet alleen je klant hier iets aan. Door verschillende applicaties met elkaar te integreren en belangrijke informatie in één dashboard te zetten, zorg je voor meer grip op dagelijkse processen. Het kost namelijk minder moeite om te zien hoe jouw bedrijf ervoor staat, waar kansen liggen of wat juist aandacht verdient. 

Hiermee kunnen we je helpen

Magnifying Glass Icon

BI & Analytics

Met behulp van BI en analytics zorgen we ervoor dat je inzichten haalt uit jouw data. We bouwen slimme dashboards en draaien de benodigde rapportages voor je uit. Dat scheelt jou extra handelingen, je verkleint de kans op fouten én bespaart tijd.

Cloud Icon

Applicatie integratie

Een fusie, overname of zelf met je applicaties naar de cloud? Hoe zorg je ervoor dat je gegevens in die applicatie vastlegt, gedeeld kunnen worden met andere applicaties of met je klanten of leveranciers? Wij denken met je mee.

Data Migration Icon

Datamigratie

Compleet over van oude naar nieuwe systemen? Van on-premise naar de cloud en de legacy data moet mee? Dat kan met datamigratie. We brengen in kaart welke stappen er genomen moeten worden en helpen je naar de nieuwe situatie.

management dashboard in excel

Klantverhaal: ook dit mkb-bedrijf heeft nu dashboards

Heuvel Marketing, een Nijmeegs online marketing bureau, groeit en groeit. En dat zorgt voor minder overzicht. De eigenaar wilde graag weer meer sturen op de échte gegevens die werden verzameld in de verschillende softwarepakketten. Dankzij een slimme inrichting van Azure en PowerBI heeft hij nu dashboards waarop hij elke dag kan zien hoe zijn bedrijf ervoor staat, en waar nog kansen liggen voor verdere groei. 

Lees hier het hele verhaal

"FourPoints really changed our way of working. With their training, they made sure we knew how to work agile. And this still helps us every day."

 

Lees hier het hele verhaal

Wil je meer weten?

 

Neem contact op >