Better Decisions
For Better Life

Dit is waarom je ook in het mkb iets aan datamigratie hebt

-

datamigratie mkbDatamigratie en cloud zijn de nieuwe norm in de IT-landschappen van grote bedrijven. Maar wat ons betreft zou dit niet alleen de norm moeten zijn bij de grote spelers, juist ook in het mkb kun je hiervan profiteren. Waarom dit zo is en welke impact je hiermee maakt, lees je in dit blog.

 

Dit is wat je hebt aan cloud in het mkb

Uit onderzoek blijkt dat minder dan de helft (48%) van het mkb nog maar gebruik maakt van clouddiensten. Jammer, want hiermee loop je zeker een aantal voordelen mis. Zoals productiviteitstoename (doordat alles efficiënter is ingericht), gemak, maar daarnaast ook het moderniseren.

Eén van de redenen om over te stappen naar cloudapplicaties, is omdat je huidige applicaties niet meer voldoen aan je wensen en eisen. Dit kan functioneel zijn (omdat ze simpelweg verouderd zijn) of omdat de verschillende applicaties los van elkaar opereren. Hierdoor vindt er geen communicatie tussen verschillende platformen plaats, en is het lastig sturen op basis van accurate gegevens. Simpelweg omdat het niet duidelijk is welke informatie de juiste is.

 

En dit is wat je hebt aan datamigratie

Los van het compleet verplaatsen van je applicaties naar de cloud, kan je kiezen om eerst data te migreren. Bedrijven verzamelen immers meer gegevens dan ooit tevoren. Maar in plaats van de informatie te gebruiken, verdrinken veel bedrijven in de data. Het is onduidelijk wat er precies wordt verzameld en met welk doel. Wanneer je bedrijf datamigratie omarmt, verandert de manier waarop jij (en je collega’s!) naar data kijkt. Migreren naar een modern platform in de cloud betekent dat je meer grip hebt op gegevens. Door vooraf in beeld te brengen welke data gemigreert moet worden, krijg je sowieso weer een beter beeld van de beschikbare gegevens en jullie wensen en doelen hiermee. Daarnaast levert een goede datamigratie ook wat op: je creëert een flexibel platform voor bedrijfsgroei en dat levert ook een concurrentievoordeel op!

 

De impact van datamigratie

Hoewel datamigratie als een goede oplossing klinkt (spoiler alert: dat is het ook, mits goed uitgevoerd), zitten er wel wat haken en ogen aan. Digitale transformatie is continu werk in uitvoering. Dat betekent dat voordat je migreert, je goed in kaart moet brengen hoe je huidige processen werken. En belangrijk nog: of je deze ook zo kan uitvoeren in je nieuwe applicatie(s). Dat betekent eigenlijk slechts één ding: testen! Zorg dat je aan de slag gaat met testdatasets en dat je verschillende specialisten aan de slag laat gaan met je nieuwe platform. Alleen zo kom je erachter of er functionaliteiten ontbreken.

Wanneer je de migratie voltooid is, kun je als het goed is minder tijd besteden aan verschillende processen. En meer tijd aan innovatie, het onderzoeken van kansen en inspelen op klantvragen. Het kan je dus helpen om te moderniseren op verschillende gebieden, bijvoorbeeld boekhuiding, e-commerce en klantrelatiebeheer. Al helemaal wanneer je business intelligence omgeving ook goed is ingericht.

 

De toekomst met vertrouwen omarmen

Het draaien van systemen op geïsoleerde en niet-verbonden interne servers vertegenwoordigt de wereld van gisteren. Een steeds groter aantal CIO's in alle sectoren erkennen dat de cloud een platform biedt om te migreren en te moderniseren. Door nu de cloud en datamigratie te omarmen, kan ook jouw mkb bedrijf een flexibel platform creëren voor toekomstige veranderingen.

Ben je benieuwd hoe cloud BI er voor jouw bedrijf uitziet? Download dan onderstaand eBook. Wil je juist meer weten over datamigratie voor het mkb? Lees dan meer op deze pagina.

Ebook Cloud Business Intelligence 'Cloud BI - Placebo of Panacee?'