Better Decisions
For Better Life

BI platform TimeXtender: FourPoints workshop met tips uit de praktijk

-

Als onderneming wil je meer doen met alle gegevens in je onderneming. Je wilt de gegevens verzamelen uit de verschillende applicatiesjason-goodman-bzqU01v-G54-unsplash die je gebruikt, deze up to date houden, maar vooral: er snelle analyses mee maken. Als input voor en monitoring van je bedrijfsvoering. Echte Business Intelligence (BI) dus. Daarvoor is een data management platform als TimeXtender een hele handige tool. Inmiddels hebben we veel ondernemingen geholpen met hun Business Intelligence project en het gebruik van bijvoorbeeld TimeXtender daarbij. De aspecten waarvan we denken dat die vooral heel relevant zijn voor ondernemingen, lees je in dit blog.

 

Aspect 1 – Losse databestanden integreren

De gegevensbestanden uit je CRM-tool, de gegevens over de inkoop en logistiek van je producten of diensten, je complete financiële administratie, je HR-administratie, de gegevens die je bijhoudt over je marketingcampagnes: het zijn vaak verschillende systemen die hele waardevolle gegevens bevatten. Databestanden die zo los informatie geven, maar dan vooral over dát aspect van je bedrijfsvoering. 

Het werkt prettiger als je deze data-silo’s kunt samenbrengen in een data lake. Vervolgens maak je hier een datawarehouse van door de gegevens te integreren. Op basis van die geïntegreerde data maak je dan handige datasets. Op die datasets laat je analyses los zodat je inzicht krijgt in bijvoorbeeld de kosten-batenverhouding van bepaalde strategische keuzes. Of hoe alle kosten van de onderneming zich ontwikkelen. Het creëert overzicht en biedt daardoor houvast.

 

Aspect 2 – Inspelen op marktontwikkelingen

Houvast die een onderneming goed van pas kan komen in deze turbulente tijden van levering uitdagingen van producten, componenten en grondstoffen. Van sancties en veranderende samenwerkingsvormen, overnames en fusies. Gemakkelijk kunnen schakelen bij nieuwe marktontwikkelingen en daarop kunnen inspelen met je bedrijfsvoering, zorgen ervoor dat je als onderneming steviger staat. Dan is het prettig als je eenvoudig een nieuwe databron of server kunt toevoegen, meerdere nieuwe gebruikers kunt toevoegen en de gebruiksvorm (cloud, on premise of een hybride vorm) kunt aanpassen.

 

Aspect 3 – Inzicht geven in gegevens

Nieuwe gegevensbronnen toevoegen, de impact van deze toevoegingen op je business analyses voorspellen en inzicht krijgen in wanneer welke gegevensbronnen toegevoegd zijn. Het zijn aspecten die in de praktijk heel prettig zijn als je daar grip op kunt blijven houden. Met grip op je datalandschap houd je grip op je gegevens. Dan wordt of blijft duidelijk of de verschillende gegevensbestanden wel allemaal meegenomen worden in de analyses. Wanneer die bestanden voor het laatst geactualiseerd zijn en op welk moment ze toegevoegd zijn. Heel belangrijk om je analyses goed te kunnen blijven plaatsen.

 

Aspect 4 – Bewaren van je datakwaliteit

Een ander belangrijk aspect  - en dat is hieraan sterk verbonden - is het bewaren van de kwaliteit van je data. Sowieso een persoon binnen je onderneming hiervoor aanwijzen is belangrijk om te doen, maar die kan natuurlijk niet alles in de gaten houden. Daarom is het prettig dat TimeXtender werkt met datakwaliteit signaleringen. Als een nieuwe databron niet voldoet aan de eisen die je aan de datakwaliteit stelt, er ontbreken velden, of een gegevensbestand heeft al geruime tijd geen update gehad, of een koppeling ernaar toe werkt niet goed, dan krijg je daar automatisch een melding van. Op die manier zijn en blijven de gegevens waarop de onderneming de analyses baseert actueel en compleet.

 

Aspect 5 – Zelf handige analyses maken

Waar je voorheen nog een Business Intelligence consultant nodig had om de analyses te generen waaraan je onderneming behoefte heeft, is dat met TimeXtender niet meer nodig. Heel veel analyses kun je zelf zo instellen dat ze precies de informatie geven die je nodig hebt. Bijvoorbeeld wat de impact is van een samenwerking of fusie. Of het uitbreiden met een nieuwe toeleverancier of markt. Geen handmatige coderingen meer, maar heldere visualisaties. 

 

Aspect 6 – Aandacht houden voor privacy en security

Met alle data die je als onderneming inmiddels verzamelt, de rol die data speelt in het nemen van beslissingen over de bedrijfsvoering en de ontwikkelingen op het gebied van cybercrime, spelen de gegevensbescherming en cybersecurity een steeds grotere rol. In TimeXtender kun je gemakkelijk aangeven welke personen toegang hebben tot welke databases of tabellen en wie welke gegevens kan bewerken of kan inzien. Op die manier voldoe je aan de verschillende wet- en regelgeving relevant voor jouw branche, maar vooral dat de gegevens goed beschermd zijn en blijven.

 

Meer weten over TimeXtender? Meld je aan voor een workshop!

Gedurende het jaar organiseren we meerdere TimeXtender workshops op ons kantoor in Den Haag. Meld je aan voor deze workshop via het aanmeldformulier op de webpagina. Staat er nog geen datum bij? Maar heb je wel interesse? Stuur dan een e-mail naar info@fourpoints.nl.

timextender